Еспресо проти кавових зерен - має значення?
Ми всі знаємо про еспресо. Це кавоварка під тиском. Еспресо був винайдений розумними італійцями і з тих пір став основним продуктом кавової культури в усьому світі. Багато наших улюблених напоїв починаються з еспресо: капучіно, кава латте та білий, для початку.
Метод еспресо, який спочатку був задуманий, щоб дати швидкий підйом до духу і тіла, характеризується своєю швидкістю і ефективністю приготування чашки еспресо може зайняти менше хвилини.
Еспресо породило багато смачних напоїв і культуру кавових барів. На відміну від наших власних кав'ярень, італійські кавові бари, як правило, швидко розвиваються, де люди швидко спалахують і гудуть прямо назад, ніяких зручних сидінь або сеансів ноутбука не потрібно.
«Зерна еспресо». Це відбувається?
Пакети кави в продуктовому магазині часто позначають «еспресо» або «крапельний». Чи означає це, що є боби, вирощені спеціально для еспресо?
Ні! Насправді немає різниці між еспресо та іншими кавовими зернами. Боби - це боби. Різниця між способом приготування і... Маркетинг! або, скоріше, пропозиції від смаження. Розглядайте «еспресо» або «крапля» як рекомендацію, яку ви можете слідувати або ігнорувати, як ви хочете. Смаження може мати уявлення про те, як краще викликати смак бобів, про які йде мова, але ви є господарем власної заварки.
Кавові суміші можуть бути спеціально підібрані для еспресо, щоб додати шари та складність до кадру, такі як наша суміш E-spresso, середня обсмажування. Але одноразові зерна також можуть зробити дивовижний еспресо. Це часто зводиться до особистих уподобань і смаків.Генезис профілю аромату еспресо
Запитайте свого середнього любителя кави про типову чашку еспресо, і вони могли б описати невелику чашку чорнично-чорної, суперконцентрованої, згорілої рідкої дегустації. А в темні століття еспресо було б не за горами.
Термін еспресо виник до того, як кавові ферми поліпшили вирощування. Неякісні боби призначалися для еспресо з дуже поважної причини. Вони не були найсмачнішими з бобів. Але якщо ви обсмажили достатньо кавових зерен, початковий смак менш важливий. Темне обсмажування трохи збалансоване, особливо для еспресо.
Темніше смаження з карамелізованими нотками цукру створює димний смак, який характерний для багатьох італійських смажень. Він не захоплює всі тонко нюансовані аромати, які передають великі зерна. Потім, коли ви подаєте зерно під тиском, щоб зробити еспресо, смак стає набагато інтенсивнішим, оскільки різниця між м'ятним чаєм та ефірним маслом м'яти.
Вуаля! Супер темне смаження дасть чорнильний, пекучий кавовий постріл. Які люди люблять!