Бразильська кава: всесвітньо відома і самобутня
![Бразильська кава: всесвітньо відома і самобутня](https://coffeetea.in.ua/image/catalog/1so_latest_blog/blog15.jpg)
Не можна обговорювати каву без згадки про Бразилію. Південноамериканська країна так само добре відома у всьому світі виробництвом кави, як і прекрасні пляжі уздовж її узбережжя. Багата історія кави в Бразилії стала легендою. У 1727 році підполковник Франсіско де Мелло Пальхета, який був відправлений португальським урядом до Французької Гвіани під приводом вирішення прикордонної суперечки, переправив кавові рослини та привіз їх додому до Бразилії. До 1800 року кава поширилася по всій країні. Бразилія є найбільшим у світі виробником кави вже більше століття і відповідає за третину всього виробництва кави.
Більшість кавових зерен у Бразилії обробляють сухим (натуральним) методом через сприятливий клімат у країні під час тривалого сухого сезону; хоча використовується і вологий процес і целюлозно-природні методи. Під час сухого процесу кавові вишні збирають (механічно або вручну) і поміщають на сонце дуже довго для висихання. Вишня з часом стане темно-коричневою і стручки затвердіють. Зелені стручки потім видаляються. Це делікатний процес і залишає місце для помилок, таких як бродіння, але Бразилія по суті покращила його.
Кавові аромати з Бразилії
Обробка відіграє величезну роль в ароматі, а суха обробка надає кави дуже характерний смак, який відомий як бразильська кава. По всій країні кава зазвичай важка, фруктова і складна, з невеликою кількістю спецій. Це пов'язано з тим, що боби сохнуть, поки ще пов'язані з фруктами. Деякі регіони також виробляють середній кавовий напій.
Кавові регіони Бразилії
Бразилія виробляє як арабіку, так і робусту, але переважно арабіку. Кава вирощується в багатьох різних регіонах цих семи штатів: Мінас-Жерайс, Еспіріту-Санту, Баїя, Ріо-де-Жанейро, Сан-Паулу, Парана і Рондонія. Хоча, як відомо, є три основні регіони, які виробляють найкращу каву в Бразилії: Могіана, Сул Мінас і Серрадо де Мінас.
Могіана, район біля Су-Паулу і Мінас-Жерайс, має гори і пагорби. Тут багато дрібних і середніх ферм, а кава звідси підійде тим, хто любить солодкий, важкий смак. Регіон Сул Мінас, який розташований в Мінас-Жерайс, виробляє найбільше кави у всій Бразилії. Він також дуже гірський і має м'який клімат, що робить його зручним для ведення сільського господарства. Кава з Сул Мінас середнього розміру і солодка. Серрадо, яке також розташоване в Мінас-Жерайс, має тропічний клімат (спекотне, дощове літо і суха зима) і плато утворюють рельєф місцевості. Кава з цього регіону густа і солодка, а регіон взагалі виробляє якісну каву, яка високо цінується ентузіастами. Майже половина виробництва в країні відбувається в Мінас-Жерайсі. Любителям кави неодмінно буде приємно відвідати це місце.