Арабіка та робуста - це два основних види кави
Арабіка зазвичай вирощується на висотах близько 1000-2000 метрів над рівнем моря, а робуста - на нижчих висотах.
Щодо аромату, то арабіка має багатий аромат з квітковими нотками, тоді як робуста має більш грубий аромат.
Арабіка має м’який ніжний смак, зі злегка помітною приємною кислинкою. Найбільший її урожай збирають на Аравійському півострові. Також даний вид кавових зерен популярний в Бразилії, Венесуелі та Ефіопії.
Щодо кислотності, то як я вже згадував раніше, вона має злегка помітну приємну кислинку.
Найбільший урожай арабіки збирають на Аравійському півострові. Також даний вид кавових зерен популярний в Бразилії, Венесуелі та Ефіопії.
Як вибрати каву арабика чи робуста?
Арабика і робуста - це два основних види кави. Якщо Ви любите більш кислотний та ароматний напій, то Вам підійде арабіка. Якщо ж Ви любите каву з більшим вмістом кофеїну та гірким присмаком, то Вам підійде робуста.
Який сорт арабіки найсмачніший?
Щоб вибрати кращий вид кави для себе, можна орієнтуватися на такі фактори як форма зерен (арабіка має більш продовгувату форму, робуста - більш округлу), вміст кофеїну (в арабіці в два рази менше кофеїну 1-1,5%, ніж в робусті 2-3%), а також на свої особисті уподобання щодо смаку та аромату.
Серед найбільш відомих сортів арабіки можна виділити такі як Bourbon, Brazil Santos, Ethiopian Yirgacheffe та інші.
Щодо того, який саме сорт арабіки є найсмачнішим, то це залежить від особистих уподобань кожної людини. Наприклад, «Arabica Brazil Santos» - це один з найбільш відомих сортів бразильської арабіки з насиченим умеренно-кислим смаком та сладкими нотками.
Залиште свій коментар
Примітка: HTML не перекладається!